Effectieve en in-effectieve communicatie

Hoeveel je uit jezelf haalt en hoe succesvol je bent in het contact met anderen, hangt voornamelijk af van hoe je communicatie en gedrag op anderen overkomt. En hoe jij reageert op het gedrag van die ander. Door coaching op basis van erkende gedragsprofielen leer je de blinde vlek in jezelf kennen, en snel en effectief per situatie te schakelen naar de beste manier om met jezelf en anderen om te gaan.

Iedereen heeft een bepaalde ‘stijl’, een voorkeursgedrag. Daardoor klikt het met de één beter dan met de ander.

Wat zou het je opleveren als je leert om alle typen mensen op de voor hén beste manier te kunnen aanspreken?  Zowel privé, als leidinggevende of in een commerciële rol. Als je zowel leidend, ondersteunend, enthousiast als diplomatiek overkomt op het juiste moment en bij de juiste gelegenheid?

In welke kleur van het linker plaatje hieronder, staan de meeste eigenschappen die jij in jezelf herkent? Dan zul je uit ervaring weten dat anderen je ook wel eens ervaren als wat er daarnaast, in dezelfde kleur staat! En dat werkt niet altijd soepel en succesvol….

PC-trans-Effectief-GV01          PC-trans-in-Effectief-GV01

             effectief gedrag                                                                    in-effectief gedrag

Waar herken je jezelf in? Hoe zien anderen jou? Heb je maximale effectiviteit?

De kracht van managementtraining en coaching is een sleutelfiguur in een organisatie te laten groeien in zijn functievaardigheden. Hierdoor groeit als vanzelf zijn hele team of afdeling mee.
Management- en leiderschapsontwikkeling is bijzonder effectief; de positieve effecten en resultaten gaan veel verder dan je aanvankelijk zou verwachten. Een goede manager of leider op de juiste plaats werkt als een turbo op zijn deel van de organisatie.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Guido Vermeeren geeft ondernemerscoaching en leiderschapstrainingen aan ondernemers, managers en leidinggevenden.
Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking of intake.

Ik wens je nu al veel succes!

Lees meer over professionele gedrags- en communicatiemodellen op mijn website.

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!