Over Guido

Guido maakt van:
• een vakman een ondernemer
• een voorman een leider
• een groep een team
• een doel een resultaat

Recht door zee, no-nonsense, betrokken, energiek en resultaatgericht: dat is Guido Vermeeren. Een perfecte spiegel voor een ondernemer of leidinggevende, omdat het in de kracht zetten van mensen, ondernemingen, relaties en teams in zijn bloed zit.

Guido helpt ondernemers en managers bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat doet hij door training en coaching op persoonlijke effectiviteit, ondernemerschap, communicatie, leiderschap en effectief gedrag. Hij houdt hierin een goede balans tussen de ontwikkeling van de organisatie en de persoon zelf.

Situationeel toegespitste coaching garandeert een doelgerichte, effectieve en blijvende rendementsverhoging. Het ontwikkelt en verstevigt mensen in hun rol als ondernemer, als manager en dus zeker ook als persoon.

De passie achter de ondernemerscoach

Guido vertelt: “Eigenlijk is ieder ontwikkeltraject dat ik met een ondernemer, manager of groep uitvoer, een logisch gevolg van wat het leven voor mij betekent. Zelf heb ik al vrij snel na mijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine, mijn eerste onderneming opgericht. Met niet meer dan veel passie en energie volgde ik mijn droom. Vijfentwintig jaar later had ik drie eigen divisies, twee bedrijfsovernames en een grote bedrijfsfusie achter de rug en werkte ik met 21 vaste krachten en tientallen freelancers. Dankzij deze ervaring onderscheid ik mij van de doorsnee coach.

Ik heb het niet uit een boekje, ik weet wat er op een ondernemer afkomt en hoe alleen hij er gevoelsmatig vaak voorstaat. Uiteindelijk zorgde een heftige burn-out voor een definitieve ommezwaai in mijn leven. Mijn bedrijf bestaat nog steeds, maar ik heb er afscheid van genomen, het kostte me blijkbaar te veel energie. Na mijn herstel ben ik me gaan verdiepen in wat een burnout veroorzaakt. Net zo goed als het runnen van een organisatie veel kennis en vaardigheden vereist, zijn deze ook noodzakelijk om jezelf en je teams succesvol te maken en houden.

Ik heb mij verdiept in de psychologische achtergronden van fanatieke mensen en heb opleidingen in NLP, systeemdenken, coaching en gedragsanalyse gevolgd om te doorgronden waarom ikzelf aan mijn eigen succes bijna ten onder ben gegaan. De koppeling tussen ondernemen en leiden en een focus op effectief gedrag naast effectief ondernemen intrigeert mij mateloos. Door iemands persoonlijke ontwikkeling te vergroten, ervaar ik zelf iedere keer de kick van mijn eigen vallen en opstaan. Dit is geen werken, dit is mijn leven!”

Expert in persoonlijke ontwikkeling

Zijn directe, soms confronterende, maar altijd ontwapenende manier van werken zorgt ervoor dat Guido ondernemers, organisaties en managers effectiever en succesvoller laat worden. Door jarenlange ervaring spreekt Guido de taal van de ondernemer en zet hij bij zowel coaching als training beproefde theorieën en modellen op het gebied van management, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling in.

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!