Eigenlijk…

Eigenlijk zou ik wat vaker….
Eigenlijk had ik best kunnen….

Hoe vaak horen we het onszelf niet zeggen?
Of het nu gaat om jouw eigen goede voornemens, of om de manier waarop je met anderen omgaat, vaak maakt de waan van de dag en de eeuwige drukte je wat minder betrokken bij anderen.
Even “verbinden”, even vragen hoe het écht met iemand gaat en je niet laten afschepen met het standaard “goed hoor”, maar doorvragen naar wat er echt in iemand omgaat.
En daar dan ook iets mee doen.
Of het geven van een compliment of schouderklopje, het klinkt zo normaal, maar we doen het zo weinig.

Wanneer heb jij voor het laatst “zomaar” een bos bloemen mee naar huis genomen?
Wanneer heb je voor het laatst je collega verteld dat het fijn is om met hem of haar te werken en wat je aan hem of haar waardeert?

Vreemd, we slaan het zo vaak over, met alle smoezen die te bedenken zijn, terwijl we zelf het warme gevoel van een complimentje of een aardigheidje zo goed kennen.

Voor iedereen die wel eens denkt “eigenlijk had ik nog even iets aardigs moeten doen of zeggen” is de maandagochtendwijsheid van deze week.

 

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!