falen versus succes

De maandagochtendwijsheid van deze week is door zoveel (levens-)wijze mensen uitgesproken, dat er geen specifieke naam onder staat. En het is zo ontzettend waar!
Ik heb altijd bij mijzelf en overal om mij heen gezien, dat je niet perse de slimste, de sterkste, de mooiste of de handigste hoeft te zijn om je dromen waar te maken.
Natuurlijk is er altijd de factor domme pech of puur geluk die meespeelt, dat stukje heb je niet in de hand.

Maar het zijn de mensen die ondanks alle tegenslagen of twijfels blijven volharden in het nastreven van hun doel, die het uiteindelijk waarmaken.
Volgens mij ligt de meeste kans op (persoonlijk) succes dan ook niet bij de knapste of sterkste, maar bij diegene die veerkrachtig is, focus en passie heeft en niet bang is om meerdere keren onderuit te gaan.

“Afgaan” noemen sommigen dat. Ik noem het liever “stralend falen”.
Van proberen, struikelen, bijstellen en volharden kun je alleen maar leren.
Het ergste dat je kunt doen, is na een zeperd alles opgeven en het er bij laten. Dan weet je zeker dat je nooit je doel zult halen.

Hoor jij bij de mensen die durven, doen en doorzetten, dan kan het niet anders of je persoonlijke succes wacht op jou. Of je hebt het al lang behaald!

Als je deze maandagochtendwijsheid leest op een dag dat alles tegen zit en je in een mega-dip zit, dan gun ik je dat het je nét dat ene duwtje in de morele rug geeft om op te staan en het gewoon nog een keer te proberen!

 

 


 

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!