kracht van enthousiasme

Afgelopen week gaf ik in Den Bosch weer een Masterclass Succesvol Ondernemen voor een select groepje doorgewinterde ondernemers.
Voor mij zijn deze dagen altijd feestjes, ik krijg er enorm veel energie van.
Na afloop van de enerverende sessie, had ik een spontaan nagesprek met een paar deelnemers.
Zij gaven mij mooie feedback op hoe zij de dag hadden ervaren.
Een uitspraak die mij raakte was deze:

“Het is pittige stof en het gaat razend snel, maar door de manier waarop jij het neerzet, hangt iedereen aan je lippen en vallen er meer kwartjes dan bij de andere seminars. Je weet heel veel van de materie en de modellen, maar het is vooral jouw enthousiasme en passie die zorgt dat de boodschap binnenkomt. Geweldig om dit meegemaakt te hebben, ik heb het echt gevoeld en ga er zeker iets binnen mijn bedrijf mee doen!”

 

 

 

Mooi hè? Daar doe ik het dus voor…
Het is de kroon op een dag voor mij.
Natuurlijk heeft mijn kracht ook een valkuil. Ik zou de enige zijn waarbij dat niet zo is.
Ik weet van mijzelf dat ik fanatiek, energiek, bevlogen, gepassioneerd en enthousiast ben als ik probeer bij mensen oude ineffectieve patronen door andere inzichten en denkwijzen om te zetten naar een congruente en effectieve manier van denken en doen.
Met het risico dat ik als druk, arrogant, theatraal en dominant aanwezig overkom.
Daar pieker ik regelmatig over. Waar ligt de juiste balans? Wanneer ga ik over de streep?

Juist daarom is het zo goed voor je zachte binnenkant als mensen je ongevraagd feedback geven over je manier van doen en zijn.
En al helemaal als daarbij blijkt dat het juist het persoonlijke tintje, de kleine “onderbuik Guido” is, waardoor de vlam overslaat en er echt een boodschap overkomt.
Ergens verstand van hebben is één, het kunnen overbrengen is wat anders.

Met kinderlijk enthousiasme sluit ik me aan bij de maandagochtendwijsheid van deze week; Kennis en inzicht is het fundament, maar er komt pas iets in beweging als je het licht in de ogen laat oplichten en het vuur in het hart aanwakkert met emotie en enthousiasme.

Als jij trots bent op jezelf als persoon, als partner of als ouder, als je vindt dat je goed bent in je werk, als je vindt dat je een bedrijf runt waar je vierkant achter staat, zelfs als je alleen nog maar een echt super-idee hebt, dan kun je niet overdrijven in het enthousiasme waarmee je dat aan de wereld verteld!

 

 

 

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!