Medewerkers motiveren en stimuleren

Medewerkers die met enthousiasme en passie aan de slag gaan? Initiatief nemen, barsten van de energie en maximale resultaten boeken? Door te weten wat medewerkers motiveert en in te spelen op de werkelijke behoeftes, stimuleer je de werknemersbetrokkenheid.

Uit onderzoeken blijkt dat medewerkers veel bevrediging halen uit persoonlijke ontwikkeling, het behalen van successen en het verkrijgen van erkenning. Ook het bieden van trainingen, cursussen of opleidingen wordt enorm gewaardeerd.

Maar op welke manier motiveer en stimuleer je jouw medewerkers?

1) Betrokkenheid
Betrek je medewerkers bij het maken van de plannen en bij de beslissingen die genomen moeten worden. Ze voelen zich daardoor meer betrokken bij het beleid en zullen zich meer inspannen om de doelen te bereiken.

Het is belangrijk dat je oprechte interesse toont. Alleen dan voelen je medewerkers zich gehoord en serieus genomen. Door regelmatig overleg achterhaal je wat de persoonlijke wensen, voorkeuren en ambities zijn en kun je het maximale uit je team halen.

2) Vertrouwen
Niets is zo demotiverend als doelen die niet gehaald kunnen worden. Steeds het gevoel dat het werk niet af komt, frustreert en maakt onzeker. Het is daarom belangrijk om realistische doelen te stellen.

Door periodieke evaluaties kun je goed in de gaten houden of het werk volgens planning verloopt. Geef je medewerkers daarom het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan.

3) Waardering
Een gemeend compliment geeft je medewerkers het gevoel dat je hun inzet waardeert. Focus hierbij niet alleen op het eindresultaat, maar toon voortdurend belangstelling en geef ook dan dat schouderklopje.

4) Ontwikkeling
Geef je medewerkers de ruimte om zich te kunnen ontplooien, vergroot hun vaardigheden en stimuleer hun creativiteit. Het geven van duidelijke feedback over de manieren waarop ze prestaties kunnen verbeteren is daarbij essentieel. Bespreek ook de training- en opleidingsmogelijkheden.

Gelukkig is geen medewerker hetzelfde. Maar daardoor is de manier waarop je je medewerkers kunt motiveren en stimuleren wel maatwerk. Graag help ik je daarbij. In de masterclass ‘Succesvol Ondernemen’ maak je kennis met de meest succesvolle managementmodellen en speel ik zoveel mogelijk in op jouw actuele situatie. Tijdens de incompany training focus ik me volledig op jou en je team en bereiken we direct resultaat.

Jouw medewerkers motiveren en stimuleren? Ik kan je daar écht mee helpen!

Kennismaken met Guido? Klik hier! 

Medewerkers motiveren en stimuleren

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!