no vision – no hope

Ik kom ze regelmatig tegen, ondernemers of managers die enorm worstelen met zichzelf of met hun werk. Ze stoppen er bakken energie in, maar de beoogde resultaten blijven uit, het blijf vechten tegen de bierkaai. Een ongewenste en ongezonde situatie.
In een eerste gesprek valt mij bij het overgrote deel van deze mensen op dat er geen scherp doel is. En zonder doel kun je geen koers uitzetten.
Ook blijkt telkens dat als er met enig nadenken wel een doel te formuleren is, de tweede vraag, “waar sta je nu precies?” nog veel moeilijker te beantwoorden blijkt te zijn.

Veel mensen zijn, ondanks hun inzet en betrokkenheid, door de tijd heen verdronken in de waan van de dag.
En dan kun je alleen maar met de wind meezeilen, je eigen koers is verdwenen.

Het is voor een bedrijf en de mensen die er werken belangrijk dat er een kapitein aan boord is die overzicht houdt.
Een man of vrouw die werkt AAN de tent, in plaats van IN de tent.
Iemand die de details kent en serieus neemt, maar zich er niet door laat verblinden. Iemand die weet waar de organisatie staat en waar deze naar toe geloodst moet worden.
Een bijzonder mens met een bijzondere taak.

Ik prijs mij gelukkig dat ik in mijn werk dagelijks deze visionairs mag begeleiden. Het blijft imposant om de impact van verbeterd management te zien doorwerken in de hele organisatie.
De maandagochtendwijsheid van deze week omschrijft het zo:

 

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!