Team motiveren

Kun jij je team (nog) motiveren?

Door het motiveren van je team wordt het werk beter gedaan. Het zorgt ervoor dat de sfeer leuker zal zijn, er ontstaat meer dynamiek en er wordt prestatie geleverd. Dit vraagt om een sterke leider die persoonlijke aandacht geeft en iedereen binnen het team waardeert.

Ik begeleid veel ondernemers die in hun aanpak resultaatgericht zijn. Ze geven hun medewerkers veel verantwoordelijkheid zonder te weten wat hun motivaties en drijfveren zijn. Als dan het resultaat uitblijft en de druk wordt opgevoerd, vergoot je juist de ‘eilandjescultuur’.

Je team motiveren

Om je team elke dag succesvol te motiveren moet je er eerst voor zorgen dat er sprake is van een team (een zichzelf versterkende eenheid) en niet van een groep (losse individuen). Ik help je dit inzichtelijk te maken en begeleid je in het traject ‘van groep naar team’.

Vervolgens bepalen we in welke fase het team zich bevindt, welke stappen er genomen moeten worden en welke rol de manager op dat moment het beste kan vervullen. Ik werk al jaren succesvol met het model van Patrick Lencioni.

Het model beschrijft twee piramides: de linker piramide is het succesteam, de rechter piramide is een groep waar effectiviteit en synergie verdrongen zijn door de verkeerde drijfveren. Om dit team te motiveren heb je inzage nodig in de ‘vijf frustraties van teamwork’.

team motiveren

succesteam versus probleemgroep


We spreken van een (h)écht team als teamleden:

  • Elkaar vertrouwen
  • Openlijk oneens durven te zijn
  • Zich betrokken voelen bij gezamenlijke besluiten en actieplannen
  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Elkaar aanspreken op acties en gedrag
  • Focussen op het bereiken van collectief resultaat

Wil je als ondernemer of manager het beste uit je team en bedrijf halen? Ik begeleid je bij dit traject van ‘teambuilden’. Met de juiste tijd en aandacht zorgen we samen voor verbluffende resultaten.

Je team motiveren, ik help je er graag bij!

Meer informatie over de teamwork piramide van Lencioni? Klik dan hier!

Kennismaken met Guido?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken? Drink dan een kop koffie  met Guido tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!