1-op-1 coaching

Coachen en trainen zijn twee van de vier ontwikkelingsingangen; Coaching, Training, Interim Management en Therapie.

Wat is het verschil?

Het is te vergelijken met vervoer. Wil je vooruit, neem dan een auto. Maar wat zoek je: een taxichauffeur of een rij-instructeur?

Alles draait om jouzelf, hoe je tegen alles aankijkt en wat je zelf wilt. Zie jezelf als het poppetje midden in het plaatje. Terwijl je dit leest, heb je al veel bereikt in je leven, op veel dingen kijk je met trots terug, andere dingen zijn niet gegaan zoals je had gewild. Een ding is zeker, je weet waar je nu staat.

De vraag is wat wil je nu? Je kunt stil blijven staan en niet kiezen, maar dat brengt je tot niets.

Kies eerst uit de horizontale as:

(probleem vs oplossing, verleden vs toekomst)
Maak je je druk over wat er in het verleden mis is gegaan en wil je de bestaande problemen oplossen? Dan ga je naar links.
Accepteer je de status waar je nu in bent beland, maar wil je vanaf nu zaken beter regelen, valkuilen gaan ontwijken en een doel realiseren? Dan ga je naar rechts.

Kies nu de verticale as:

Zoek je de oplossing in jezelf (intrinsiek), of wil je nieuwe, nog onbekende manieren inzetten (extrinsiek)?
Weet je eigenlijk wel waar het aan schort en hoe je verder wilt, maar kom je niet goed uit de verf? Dan ga je naar boven.
Zou je met hulp en kennis van derden meer bereiken dan zelf het wiel uitvinden, dan ga je naar onder.
Als je dit hebt gedaan, dan weet je waar jouw behoefte ligt, en zie je de bijbehorende aanpak, zoek je coaching, training, interimmanagement of therapie?

Zet de eerste stap richting jouw succes en onderzoek wat het je kan brengen!

Kom je uit in de groene, rechter helft?

Dan is Guido Vermeeren een bijzonder krachtige, effectieve en ervaren ondernemerscoach en leiderschapstrainer voor jou.
Vaak is de grens tussen training en coaching voor een ondernemer of manager niet meer dan het verschil tussen theorie leren en in de praktijk eigen maken. Eenmaal onder de knie, gaat het als vanzelf en vergeet je het nooit meer. Net als fietsen. Belangrijk is dat je leert om zelf je uitdagingen op te lossen en je doelen te realiseren. Je wordt dus alleen maar sterker en minder afhankelijk van anderen.

Kom je uit op de linker, rode helft?

Dan ga je hier niet vinden wat je zoekt. Waarom niet?
Therapie is een benadering die puur gaat naar persoonlijk, menselijk herstel of verbetering. Het heeft een ander doel dan coaching en wordt gedaan door anders opgeleide vakmensen.
Interim managent is wel bedrijfsgericht, maar hierbij wordt het probleem door derden opgelost. Een goede zaak, maar je leert het niet zelf doen en blijft afhankelijk van anderen en wat de toekomst je brengt.

Ben jij de ondernemer of manager die wel een uitdaging heeft, maar het zelf wil gaan waarmaken?
Dan kun je hier heel veel halen om je succes te realiseren!

Ben jij klaar voor meer succes?

Heb jij het gevoel dat het beter kan en moet? Dat je grip wilt krijgen op jouw persoonlijke slagkracht en de motivatie van je team? Dat je nieuwe doelen wilt stellen en waar wilt maken?